2013. szeptember 1., vasárnap

Mégsem léptették elő? - Munkahelyi konfliktus 1. rész

Az előző bejegyzésem aktualitása miatt úgy gondolom érdemes részletesen bemutatni egy konkrét, sokak számára talán ismerős konfliktushelyzetet és annak esetleges megoldási lehetőségeit.

János 7 éve dolgozik egy multinacionális vállalat egyik kirendeltségén. Munkáját proaktívan és maximális elkötelezettséggel végezte, mivel felvételekor e két tényező fontosságát kifejezetten hangsúlyozta a munkáltatója. Közvetlen felettese többször biztatta, hogy amennyiben továbbra is jól dolgozik, előléptetést remélhet.

Ezzel szemben János meglepődve szembesült azzal, hogy a nemrég céghez érkezett, véleménye szerint hasonló kaliberű kollégáját előléptették egy olyan pozícióba, amiről ő nem is tudta, hogy megpályázható. A szóban forgó kollégával egyébként jó viszonyban van, főnökével kapcsolatban azonban most úgy érzi, hátba támadta, amiért nem informálta erről a lehetőségről.

János munkáját felettese nagyra értékeli, és abszolút meg van vele elégedve. A hivatalos magyarázata a történtekre, hogy az előléptetett Walter egyrészt már dolgozott ilyen beosztásban, ezért szakmai tapasztalata relevánsabb. Másrészt, mivel Walter német származású, ezért nem csupán angolul, hanem németül is tökéletesen kommunikál. Ez a vállalat új német menedzsmentje számára kiemelten fontos.

János meghallgatja az érvelést, viszont csalódott, és elveszítette motivációját. Mi keresnivalója van ennél a cégnél tovább, ahol 7 éve csak hitegetik? A cég HR részlegénél hívják fel a figyelmét a mediációra, mivel a vállalat nyitott az alternatív vitarendezési eljárások alkalmazására. De vajon hatékony lehet-e egy ilyen kényes helyzetben az alkalmazott és a vezető közötti mediáció?

A következő bejegyzésből kiderül...

Forrás itt





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése