2013. augusztus 6., kedd

Ingatlanbérlet - esettanulmány



Egy ismerősöm, hívjuk Tibornak, bérbe adta használaton kívüli lakását. A fiatal pár akikkel szerződést kötött, 3 havi kauciót fizetett, emellett szimpatikusnak, megbízhatónak tűntek. Az első két hónapban határidőre kifizették a bérleti díjat.

A harmadikban két hét késedelmet jeleztek előre, mondván, külföldön vannak. Mivel a fizetés a későbbi időpontban is elmaradt, Tibor telefonon kereste a párt, de ők még további két hét haladékot kértek. Ez a határidő is letelt, és a párt már telefonon sem lehetett elérni. Tibor elment a lakásába, ahol hiába csengetett, nem nyitottak neki ajtót. A hideg zuhany akkor érte, amikor saját lakáskulcsa nem nyitotta a zárat.

Mivel a szomszédoktól megtudta, hogy van napi mozgás a házban, Tibor úgy gondolta, vár estig. Haza is ért a pár, akik láthatólag nem örültek Tibor váratlan látogatásának. A lakásban jött az újabb sokk, borzasztó állapotok uralkodtak: a falak koszosak, a konyhabútor több helyen komolyan megrongálódott, az egyik ablak betörve. A pár először azzal próbálkozott, hogy silány a lakás, pláne a beépített konyhabútor minősége, így ők nem tehetnek arról, ha rendeltetésszerű használat közben az megsérült. Az ablakot pedig a vihar törte be, ebben szintén vétlenek.

Tibor azonban világosan látta, hogy az 1 hónap nemfizetés után fennmaradó, nála lévő 2 havi kaució töredékét sem fedezi a kárnak. Jobbnak látta, ha ahelyett, hogy felmondja a bérleti szerződést, megpróbál megállapodni a párral. A bérlők azonban kijelentették, hogy a férfi munkanélküli lett, nincs pénzük.
Mit tehet most Tibor?

(A következő posztból kiderül...)
Fotó: forrás itt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése