2013. augusztus 12., hétfő

3 tipp mielőtt kiadja ingatlanját

Az előző két posztban olyan esetet vázoltam fel, amellyel igen könnyen találkozhat, ha nem mozog rutinosan az ingatlanpiacon (sőt akkor is belefuthat, ha tájékozott e téren).

Íme három egyszerű, de annál hasznosabb lépés, amiket érdemes megtennie mielőtt kiadja ingatlanját:
  • Készítsen fotókat az ingatlanról (kívül-belül), akár mellékelje a képeket a bérleti szerződéshez. Így vita esetén könnyen kideríthető, az esetleges károkozás ténye.
  • A bérleti szerződésben feltétlenül sorolják fel tételesen az ingatlan berendezési/felszerelési tárgyait. Egy esetleges adó-, vagy közigazgatási végrehajtási eljárásban ugyanis feltételezhetik, hogy az ingatlanban található, a bérlő által életvitelszerűen használt tárgyak a bérlő tulajdonában vannak. A jogszabályok szerint ugyanis ilyen esetben az adósság megtérülése érdekében lehetőség van lefoglalni az adós birtokában vagy őrizetében lévő ingóságokat, amelyek vélhetően az adós tulajdonában vannak.
  • A szerződést mindenképpen jogásszal érdemes előzetesen ellenőriztetni, hogy az a szükséges felmondási határidőket, kauciót, egyéb speciális rendelkezéseket mind tartalmazza. 

Jelen posztban az adózási előírásokra külön nem térek ki, mert azokat adottságnak tekintem.
Forrás: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése