2013. augusztus 14., szerda

Mediáció az óceánnál

Néhány napja Prof. Randolph Lowry egyik előadását hallgattam, aki az USÁ-ban komoly szaktekintélynek számít az alternatív vitarendezés területén. A jogtudományok doktora, és igen keresett mediátor Kaliforniában, valamint alapítója a Pepperdine Jogi Egyetemen működő  Straus Intézet-nek, amely egyetemi képzést nyújt vitarendezés témában.

A professzor arról beszélt, hogy - mint a mai világban gyakorlatilag bárhol - a mediációs szakmában is lényeges kitűnni a tömegből. Figyelemreméltó példaként pedig, ha jól emlékszem, a 10 legmenőbb amerikai mediátor egyikét említette, akinek a következő a védjegye:

Az illető kolléga a konfliktusos feleket az óceánra néző luxusvillájába invitálja vitarendezésre. A lenyűgöző panoráma önmagában lélegzetelállító, emellett, igazi kulináris különlegességeket hozat a mediációs ülés alatti főétkezésre, így kényeztetve a vitás feleket. Hmmm, nem csoda, ha az ügyfelei akár 6-8 hónapot is képesek várni arra, hogy szabad időpontja legyen a naptárában...

Nos, a hazai gyakorlatban még nem hallottam hasonló, wellness kúrával is felérő mediációról. Abban viszont töretlenül bízom, hogy munkánk sikere legalább annyira múlik a professzionális és alázatos szakmai hozzáálláson, mint a körítésen és a külsőségeken.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése