2014. január 17., péntek

Megoldódott a hagyatéki ügy

A mediátor elsőként Pattival, a történelem professzor asszonnyal egyeztet négyszemközt. Javasolja, hogy Patti vegye figyelembe az anyagi követelésénél, hogy mégiscsak családi ügyről van szó, és igyekszik kipuhatolni, hajlandó -e a nő kompromisszumos megoldást keresni. Patti elmondja, hogy a könyvek szakértői becslése helyett kész felajánlani unokatestvérének a korábbinál magasabb összeget, 500 USD-t.

Nóra ezt az ajánlatot hallva bizalmasan elmondja a mediátornak, hogy ő nem ért egyáltalán a régi könyvekhez. Köszöni az ajánlatot, de nem szeretne rosszul járni. Mindenképpen független értékbecslést szeretne, hogy azután határozhassák meg a neki járó összeget.
Felajánlja, hogy ő szívesen keres értékbecslőt, ha erre rokonának ennyire nehéz és költséges időt szakítania.

Miután Patti értesül arról, hogy Nóra kész értékbecslőt keresni, ő is úgy dönt, vállalja a feladatot - ezúttal már díjmentesen. Megállapodnak, hogy ketten két független szakértőt kérnek fel, és a kettejük által meghatározott érték átlagát fogadják el a könyvek értékének. Nóra megkapja az 50%-ot, és Patti is úgy érezheti, korrekt üzletet kötött.



Az esettanulmány gondolatébresztője a Virtual Mediation Lab videója.
Kép forrása: ITT




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése