2015. augusztus 10., hétfő

A mozaikcsalád depressziót okozhat

"Garrett Pace a Princetoni Egyetem és Kevin Shafer, a Brigham Young Egyetem munkatársa nemrég a Social Work nevű szaklapban tette közzé kutatási eredményét... Vizsgálatukból kiderült, a mozaikcsaládban élőknél 57 százalékkal gyakoribb a depresszió, mint a hagyományos családokban." - olvashatod a Délmagyar.hu oldalán.

A cikket elolvasva úgy gondolom, leginkább az okozhat depressziót, hogy a mozaikcsaládi problémával küzdők nem tudják, kihez forduljanak segítségért, magukra maradnak a konfliktusaikkal, párjukat, saját magukat hibáztatják.

A másik ok, hogy a mozaikcsaládok kényszeresen próbálják "normál család" látszatát kelteni - társadalmi nyomásra persze. Pedig ez egyszerűen lehetetlen. A mozaikcsalád egyszerűen más, mint egy vér szerinti család, képtelenség olyanná válnia! Ha ezt az elvárást elfelejtenénk, állítom, hogy sokan máris jobban éreznék magukat.

Ha magadra ismertél, hívj vagy írj! 
Mozaikcsalád tanácsadóként állítom: van megoldás!
Létrehozhattok egy jól működő családi közösséget, ahol békés, a gyerekek számára biztonságos, a felnőtt pár számára harmonikus környezetben élhetitek le az előttetek álló évtizedeket :-)

A teljes cikket itt találod:

Hogy ne érezd magad egyedül: CSATLAKOZZ A MOZAIK-CSALÁDI KÖRHÖZ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése