2013. július 21., vasárnap

Variációk nyári mediációra

Végre az idő is észrevette, hogy nyár van, így kiszakadhatunk a mókuskerékből és irány a pihenés! Ki hinné, hogy ezeket a felhőtlen napokat is könnyen beárnyékolhatják kisebb-nagyobb bosszúságok? Nem is kell messzire utaznunk, elég csak leruccanni a hétvégi házunkba (már akinek van).
  • Az egyik szomszéd nem gondozza a kertjét, és az ős-gaz már hatalmasra terebélyesedett. A viharban letört az egyik elhanyagolt fa ága, és pont az Ön autójára zuhant, betörve a szélvédőt. A szomszéd persze hárít, nem ő tehet a viharról.
  • A másik szomszéd a ringlószilvát nem szedi a fájáról, így az lepotyogva erjedni kezd, ami nemcsak cefreszagot terjeszt, de a darazsak is százával gyűlnek, sőt az Ön házába fészkelik be magukat. Emiatt kéthetente ki kell hívnia a rovarirtókat, ami egyre nagyobb költséggel jár, és a saját kertje használatát is ellehetetleníti.
  • Egy vadidegen az utcából furgonjával az Ön kerítése mellett parkol - mondván, az közterület. Így viszont, ha Önhöz jönnének vendégek, ők nem tudnak hová parkolni. Sőt egyikük a furgon mögé kényszerül beállni, ami miatt éjszaka meghúzza az autóját egy gyanútlanul arra autózó.
Ez csak néhány szösszenet a nyári kellemetlenségek közül, amik felbosszanthatják, rosszabb esetben megkárosíthatják a szabadsága alatt. De mielőtt örökre összeveszne a szomszéddal, elköltözne, vagy egyéb megoldási ötlet híján ügyvédhez fordulna és beperelné, jusson eszébe a mediáció, mint alternatív vitarendezési lehetőség! Jobb tisztán és gyorsan, ráadásul minimális költségráfordítással megoldani az Önök közti problémát. Bónuszként, így később sem kell átmennie az utca túloldalára, ha meglátja a saját szomszédját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése